Sóterápia


A sóterápia

A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték, ma pedig már általánosan használt gyógyszermentes terápia és megelőző eljárás. Előnye, hogy a várandósság időszakában is, és egész kisgyermekkortól alkalmazható.

A sókuckóban használt sóterápia orvosilag igazoltan számos betegségre lehet gyógyír: 
- asztma, allergia, felső légúti megbetegedés
- krónikus nátha, torok, gége, mandula gyulladás
- arc-homlok és fülgyulladás
- gyakran visszatérő hörgőgyulladás
- krónikus köhögés
- krupp
- porártalom és dohányzás káros hatásának enyhítésére
- különböző bőrproblémák, mint ekcéma, pikkelysömör
- immunrendszer erősítésre
- idegrendszeri problémák esetén
- alvászavar, ingadozó vérnyomás
- depresszív hangulat, ingerlékenység
- ízületi és reumás panaszok
- testi és lelki kimerültség
A sóterápia rendszeres alkalmazása ajánlott stressz-oldásra, pihenésre, kikapcsolódásra. Rendszeres sóterápiával megőrizheti testi és lelki egészségét!
A sószobában eltöltött idő alatt és azt követően is számos jótékony élettani hatás tapasztalható. Ezek a hatások elsősorban a Himalája sónak köszönhetőek. A különböző légúti megbetegedésekben szenvedő személyek tapasztalhatják leginkább a sószoba pozitív hatásait. Egyéb megbetegedések, például arcüreggyulladás, köhögés tünetei is enyhíthetők a sóterápiával. Emellett azonban a sószobában megtalálható kiegészítő berendezéseknek is jelentős szerepük van.
A relaxálást, halk zene és kényelmes székek biztosítják A sóhomokozóban pedig, játék közben gyógyulhatnak a legfiatalabb látogatóink.
A sószobában alkalmazott terápiás módszerek nemcsak a kialakult betegségek kezelését, hanem azok megelőzését is szolgálják. Az eljárás hozzájárul az egészséges életvitelhez, erősíti az immunrendszert, segíti a tüdő tisztulását (különösen előnyös a szmog és a dohányzás által a tüdőbe került anyagok tisztításában) fokozza a teherbíróképességet és elősegíti a jó közérzet fenntartását.
Miben segíthet a sóterápia?                                                                         Vissza a lap tetejére!


1. Prevenció
    ·    Szabad, tiszta, mély lélegzés elérésében
    ·    Öngyógyító erők aktiválásában
    ·    Az immunrendszer erősítésében
    ·    Energetikai hiányok kiegyenlítésében
2. Gyógyulás
    ·    Légúti megbetegedéseknél pl. asztma, hörghurut, krupp, felsőlégutak akut megbetegedése
    ·    Légúti allergia tüneteinek enyhítésében
    ·    Krónikus nátha, arcüreg–, homloküreg gyulladás, szénanátha, orrjárat kisebesedése esetén
    ·    Bőrbetegségek kezelésénél, mint kiegészítő terápia, pl. ekcéma, neurodermitisz, pikkelysömör
    ·    Nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre, ezáltal segít:
    ·    Az alvászavar és a koncentrációs zavarok megszüntetésében
    ·    A stressz oldásában és a hiperaktivitás jeleinek mérséklésébenHogyan fejti ki hatását a kristálysó?
                                                                                      Vissza a lap tetejére!


A sószoba kedvező élettani hatásai négy alappilléren nyugszanak:
·    A sóbarlangban működő kristálysó-párásítónak köszönhetően a tengerparti levegőhöz hasonló karakterű, sópárás klíma jön létre, melyet belélegezve érvényesül a só légúttisztító és nyálkahártya regeneráló, valamint természetes antihisztamin hatása.
·    A kristálysó, mint természetes negatív ion-forrás egy tiszta és stabil, allergén- és elekrorszmog  mentes közeget hoz létre, erősíti az immunrendszer működését, és a szervezet összes funkciójára messzemenően pozitív hatással van a negatív ionok erős antioxidáns hatásánál fogva.
·    A kristálysóban, mint ásványban a napsugárzás által kiszárított őstengernek megfelelő, test-azonos biorezonanciás rezgésminta rögzült, mely segít az energetikai egyensúlyok helyreállításában.
·    Az átvilágított sótéglák által a napfény spektrumának megfelelő színterápiás hatás segít az idegrendszer működésének kiegyenlítésében, nyugtató és stresszoldó, valamint sejtregeneráló hatású.Miért jó a sókuckó?                                                                                                            Vissza a lap tetejére!


A Sódekor sókuckó több száz himalája sótéglával beépített helyiségében többszörösen használhatjuk ki a só egészségtámogató hatását.
A népi gyógyászatban is köztudott, hogy a sós levegő jótékony hatással van bőr- és légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére. A német sóbarlangokban folytatott vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára.
A só természetes antihisztamin, tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában, lágyítja, felbontja a viszkózus váladékot, nyálkát a tüdőben. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához, és a sóterápiával közvetetten erősíthető az immunrendszer is.
A sótéglák puszta jelenléte azonban nem feltétlenül vezet a légúti betegségek javulásához! Ehhez elengedhetetlen a só jelenléte a belélegzett levegőben is, hiszen csak így tudja feloldani a letapadt nyálkát a légutakban, hörgőkben, tüdőben. Ezért a Sódekor sókuckóban egy kerámiamembrános párásító készülék, úgynevezett ionizátor segítségével a levegőbe telített sós vizes oldatot porlasztunk.
A sószoba másik pozitív hatása a himalája sótéglák narancsos színének köszönhető. A himalája sótéglák erős színterápiás hatással bírnak: a hátulról megvilágított himalája só barátságos, narancssárga fénye olyan biokémiai változást idézhet elő, amely elűzi a depressziót, pesszimizmust.
A narancssárga a boldogság, öröm színe, nem hiába viselik a buddhista szerzetesek is ezt az árnyalatot.

A Sódekor sókuckóban kényelmes székekben töltődhetünk fel testileg és lelkileg, miközben a háttérben meditatív zene szól, mely segít az ellazulásban, a stressz oldásában.Sóhomokozó                                                                                                  Vissza a lap tetejére!


Az egészséges játszóhely.sóhomokozó
A gyerekek részére kialakított „sóhomokozó” egy speciális rész, ahol a gyerekek játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket. A sóhomokozó kristálysóval van feltöltve, és városi szennyeződésektől mentes. Természetes környezetet imitáló, tiszta klímáját a kristálysó pára biztosítja, melyet a gyerekek észrevétlenül lélegeznek be. A sóhomokozó kiválóan alkalmas az egészségmegőrzésre és gyógyulásra mind szülőknek és gyermekeiknek, mind csoportoknak, nevelői felügyelettel.
                                                                                                                        Vissza a lap tetejére!